Chris Froome bekroont sterke seizoen 2017 na winst in Tour en Vuelta met prestigieuze prijs

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Chris Froome bekroont sterke seizoen 2017 na winst in Tour en Vuelta met prestigieuze prijs
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag werd het rittenschema van de Ronde van Frankrijk van volgend jaar voorgesteld, maar van de gelegenheid werd ook gebruik gemaakt om Chris Froome in de bloemetjes te zetten. Hij won voor de derde keer de Vélo d'Or.

De Vélo d'Or bekroont de beste wielrenner van het seizoen. En de stemgerechtigden beloonden Froome voor zijn sterke seizoen 2017. De Britse renner van Team Sky schreef voor de vierde keer de Ronde van Frankrijk op zijn naam. Bovendien pakte Froome daarna nog uit met de dubbel door de Ronde van Spanje op zijn naam te schrijven.

Geen Van Avermaet

Froome werd verkozen boven drievoudig wereldkampioen Peter Sagan, WorldTour-eindwinnaar Greg Van Avermaet en Giro-winnaar en wereldkampioen tijdrijden Tom Dumoulin. Het is de derde keer dat de Brit deze prijs in de wacht sleept. Eerder werd hij in 2013 en 2015 verkozen tot beste renner van het jaar.

Vorig jaar won Peter Sagan de Vélo d'Or. De recordhouder is Alberto Contador, die de prijs vier keer won. Lance Armstrong won de Vélo d'Or vijf keer, maar werd geschrapt na zijn dopingbekentenissen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties