? Evenepoel vindt in Ronde van San Juan al één etappe die hem aanstaat: "Rond de veertig graden en niet veel wind"

? Evenepoel vindt in Ronde van San Juan al één etappe die hem aanstaat: "Rond de veertig graden en niet veel wind"
Foto: © photonews

Het moment waarop hij zich in het profpeloton mengt, komt nu wel erg dichtbij voor Remco Evenepoel. Hij heeft zelf ook al een dag in zijn hoofd waarop hij misschien wel iets kan proberen tijdens de Ronde van San Juan. Tot die conclusie kwam Evenepoel tijdens de verkenning van rit zes.

"We hebben juist de finale en de aankomst van de zesde etappe verkend", licht Evenepoel zijn volgers in op sociale media. "Zoals je kan zien,gaat die door op een Formule 1-circuit. Het is een mooi parcours met twee beklimmingen aan vier of vijf procent. In de finale gaat het naar beneden, maar het is een lange klim tot de laatste kilometer."

ALTO COLORADO

De meest bekende klim van de Ronde van San Juan moet hij nog leren kennen. "Nu gaan we verder voor de verkenning van de Alto Colorado. We gaan niet de hele beklimming doen, maar slechts een deel. Om de aanzet te checken en hoe de wind zit. We zullen zien hoe het loopt."

De omstandigheden zitten alvast mee, toch voor diegenen die goed tegen de hitte kunnen. "Het is heel goed weer, rond de veertig graden. We moeten ervoor zorgen dat we voldoende drinken en niet uitdrogen. Er staat niet veel wind. Alles gaat goed en het is leuk om hier te rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties