Evenepoel heeft al indruk gemaakt binnen Deceuninck-Quick.Step: "Hij heeft de kwaliteiten van een leider"

Evenepoel heeft al indruk gemaakt binnen Deceuninck-Quick.Step: "Hij heeft de kwaliteiten van een leider"
Foto: © photonews

De ploegmaten van Remco Evenepoel zijn er al rotsvast van overtuigd dat het wel goedkomt met het jonge talent. Onder andere Tim Declercq heeft er een goed oog in. Hij ziet op training een erg gemotiveerde Evenepoel en voorspelt hem een mooie toekomst.

"Hij is zeker een enorm talent. Ik denk ook dat hij de juiste attitude heeft en bereid is om opofferingen te brengen.", zegt Declercq over Evenepoel aan CyclingPub. "Hij is zeer gemotiveerd. Ik denk zelfs dat we hem een beetje moeten intomen, net omdat hij zo gemotiveerd is. Er is zeker geen gebrek aan ambitie of vermogen."

EERST PAAR JAAR LEREN

Belangrijk is nu om te zien hoe Evenepoel het leerproces gaat doorstaan. "Hij heeft de kwaliteiten van een leider en kan veel bereiken, maar moet eerst nog een paar jaar leren. Ik denk dat hij zich daar bewust van is en dat de toekomst er mooi uitziet voor hem."

Declercq kan misschien ook een handje helpen. "Ik heb al een trainersdiploma. Ik probeer dus de jonge renners te gidsen en hen vooral te helpen met het psychologische aspect. Ik wil niet overkomen als iemand die het allemaal beter weet, maar wil wel ondersteuning geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties