Na pensioen meteen andere uitdaging in het wielrennen: Fransman gaat Backaert en Debusschere begeleiden

Samuel Dumoulin treedt toe tot de staf van Vital Concept-B&B Hotels

Na pensioen meteen andere uitdaging in het wielrennen: Fransman gaat Backaert en Debusschere begeleiden
Foto: © photonews

Frederik Backaert en Jens Debusschere maken volgend seizoen allebei de overstap naar Vital Concept-B&B Hotels. Daar zullen ze samenwerken met een Fransman die dit jaar nog een collega was in het peloton. Samuel Dumoulin treedt toe tot de staf van Vital Concept.

Het was al bekend dat Dumoulin een punt zette achter zijn actieve loopbaan als wielrenner. De man die in zijn carrière voor Jean Delatour, AG2R en Cofidis reed, blijft dus wel aanwezig in de wielerwereld via zijn nieuwe job in de staf van Vital Concept-B&B Hotels.

"Ik voelde echt een verlangen om hier naartoe te komen", zegt Dumoulin aan Le Dauphiné Libéré. Naast onze Belgen is het bij de ploeg uitkijken naar de prestaties van Coquard en Rolland. "Ze hebben interesse in wat ik kan bijbrengen. Het verlangen om te winnen hoop ik door te geven. Dat is ook wat de renners vragen en dat doet me plezier."

RITZEGE IN DE TOUR

De inmiddels 39-jarige Samuel Dumoulin was er tijdens zijn carrière voor gekend zich goed te kunnen plaatsen in massasprint. Zijn hoogtepunt was een ritzege in de Tour in 2008.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties