Roglic blijft seconden sprokkelen, zo ziet het klassement eruit zonder de bonificatieseconden: énorm spannend

Jelle Heyman
| 0 reacties
Roglic blijft seconden sprokkelen, zo ziet het klassement eruit zonder de bonificatieseconden: énorm spannend
Foto: © photonews

Primoz Roglic laat in deze Vuelta geen kans onbenut om elke seconde winst te grijpen. Vrijdag deed hij dat ook door tweede te worden in de sprint van een uitgedund peloton. Hoe zou de stand eruit gezien hebben zonder die boniseconden?

Roglic gaat als leider het slotweekend in. Hij heeft 45 seconden voorsprong op Richard Carapaz en 53 op Hugh Carthy, het lijkt tussen deze drie te gaan aangezien Dan Martin al bijna op 2 minuten staat en er nog een aankomst bergop op het programma.

Roglic won driemaal een etappe in lijn, goed voor 3x10 seconden. Bovendien werd hij ook al driemaal tweede, telkens goed voor 6 seconden. In totaal heeft de Sloveen dus 48 bonificatieseconden verzameld.

Carapaz won nog geen etappe maar verzamelde wel al een aantal podiumplaatsen. Hij werd tweemaal 2e en eenmaal 3e, in totaal 16 bonificatieseconden.

Dan naar Hugh Carthy. De Engelsman is de verrassing van deze Vuelta. Bovendien won hij ook nog eens de loodzware etappe met aankomst op de Angliru, meteen ook zijn enige top-3 notering deze Vuelta en goed voor 10 seconden.

Stand

Als er geen bonificatieseconden zouden zijn, zou dit de tussenstand zijn daags voor de laatste bergetappe in de Vuelta:

1. Primoz Roglic - 64h21'19"
2. Richard Carapaz - +13"
3. Hugh Carthy - +15"

Roglic weet dus heel goed wat hij aan het doen is bij het wegkapen van die boniseconden etappe na etappe. Anders stond hij nu amper 13 en 15 seconden voor op zijn naaste belagers. Met het verschil van 45 seconden wordt het heel moeilijk om hem nog uit de rode trui te krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties