Lindsay De Vylder moet forfait geven voor het EK in München
Joachim Vandecauter
| 0 reacties

Geen EK in München voor Lindsay De Vylder

Lindsay De Vylder moet forfait geven voor het EK in München
Foto: © photonews

Lindsay De Vylder heeft forfait moeten geven voor het EK in München. Dat bevestigde bondscoach Kenny De Ketele aan Belga.

Het EK Baanwielrennen in München komt eraan, maar dat zal zonder Lindsay De Vylder zijn. Hij moest forfait geven voor het EK. Bondscoach Kenny De Ketele vertelde dat aan Belga. 

De Vylder kwam in de Ronde van Wallonië zwaar ten val. "Hij had enkele verwondingen in zijn aangezicht", zei De Ketele. De Vylder kon een tijdje niet trainen en kon de trainingen nog maar net hervatten. "We hebben zo lang mogelijk proberen te wachten om een beslissing te nemen. Uiteindelijk hebben we beslist om hem niet naar München mee te nemen. Het EK komt te vroeg voor hem."

"We willen ook geen risico's nemen met hem", ging De Ketele verder. "Hij is belangrijk voor de Olympische Spelen in Parijs. We willen dat hij volgend jaar topfit kan beginnen aan de kwalificaties voor Parijs."

De renner van Sport Vlaanderen-Baloise zou normaal de ploegkoers samen met Robbe Ghys rijden. Hij wordt vervangen door Fabio Van Den Bossche. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5045 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties