Ook in 2024 staat er geen maat op Mathieu van der Poel, Van Aert op grote achterstand tweede

Ook in 2024 staat er geen maat op Mathieu van der Poel, Van Aert op grote achterstand tweede
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Even leek er een duel te komen tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert in Baal, maar de wereldkampioen bleek toch opnieuw te sterk. Van der Poel pakt zo acht op acht dit seizoen.

Op het loodzware parcours van Baal leefde de hoop dat er een duel kon komen tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. De vele loopstroken zouden Van Aert veel beter liggen dan Van der Poel. 

De Grote Twee reden ook meteen weg van de rest, al kwam de Nederlander Pim Ronhaar nog wel weer aansluiten. Van Aert nam soms ook de kop en zette Van der Poel zo ook onder druk. Maar de wereldkampioen lossen lukte niet. 

Van der Poel versnelt na foutje Van Aert

Na iets meer dan een kwartier maakte Van Aert een foutje en dat was het sein voor Van der Poel om door te trekken. De wereldkampioen reed alsmaar verder weg van Van Aert, die op zijn beurt afscheid nam van Ronhaar. 

Van der Poel breidde zijn voorsprong stelselmatig uit op Van Aert, die uiteindelijk net geen twee minuten aan zijn broek kreeg van de wereldkampioen. Ronhaar kan dan weer zijn derde plaats veiligstellen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties