Veldrijden Benidorm {SEASON}

De wedstrijd in Benidorm in 2024 is de tweede editie van deze door de UCI en Flanders Classics georganiseerde veldrit. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alle ontwikkelingen rond en in de veldrit in Benidorm.

Wereldbekermanche in Benidorm

Het is dus nog maar de tweede keer dat het veldrijden in Benidorm zal doorgaan, nadat de Wereldbeker veldrijden na een afwezigheid van elf jaar in januari 2023 opnieuw neerstreek in de Costa Blanca. Met meteen 12 000 toeschouwers was dat een succes. Er zijn dan ook maatregelen genomen om dit jaar nog meer volk te kunnen ontvangen. Deze cross zal dus opnieuw deel uitmaken van de Wereldbeker. De  cyclocross in Benidorm gaat door op 21 januari 2024.

Er zullen in Benidorm veldritten georganiseerd worden in verschillende categorieën. Zowel bij de dames als bij de heren is er een U19-wedstrijd, gevolgd door de U23 bij de heren, de dames elite en de heren elite.

'Grote 3' aanwezig in Benidorm

Voor de wedstrijd van de heren elite pronkt de organisatie met de aanwezigheid van Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock. Dit trio wordt in het veldrijden de 'Grote Drie' genoemd en moet dus voor een spectaculaire cross zullen zorgen. Zeker ook omdat ook Van Aert en Pidcock enkele weken stage op de weg in de benen zullen hebben en dus misschien toch al een tikkeltje dichter zullen aanleunen bij de tot dusver oppermachtige Van der Poel. 

Laatste nieuws uit Benidorm 2023/2024

Meer nieuws