Etixx-Quick Step zakt met sterke selectie af naar Californië: "Leggen zeker geen druk op hun schouders"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Etixx-Quick Step zakt met sterke selectie af naar Californië: "Leggen zeker geen druk op hun schouders"

Etixx-Quick Step staat met een sterke selectie aan de start in de Ronde van Californië. Zo zakt de Belgische formatie af met onder meer Tom Boonen, Julian Alaphilippe en Petr Vakoc. Maar Brian Holm legt geen druk op de schouders van zijn renners.

"Ik koester hier enkele mooie momenten van vorig jaar, ondanks dat ik het algemene klassement met slechts enkele seconden verloor", aldus Julian Alaphilippe. "Ik was toen teleurgesteld, maar nu ben ik opnieuw gemotiveerd voor een goede prestatie. We komen met een sterke selectie aan de start en ik hoop dat we ons opnieuw laten zien."

Ploegleider Brian Holm treedt zijn renner bij. "We komen met een goede ploeg aan de start, zowel voor de vlakke etappes als voor het klimwerk", zegt de Deen. "We kunnen op Tom (Boonen) rekenen in de sprints, zeker omdat hij een goede lead-out heeft met Nikolas Maes en Maximiliano Richeze."

Geen druk

"Op heuvelachtig terrein kunnen we op Julian Alaphilippe, Maxime Bouet en Petr Vakoc rekenen", klinkt het bij de ploegleider. "We leggen zeker geen druk op hun schouders, want het is hun eerste koers sinds enkele weken. Het zal vooral belangrijk worden om opnieuw ritme op te doen", besluit Holm.

De selectie: Julian Alaphilippe, Tom Boonen, Maxime Bouet, Nikolas Maes, Maximiliano Richeze, Zdenek Stybar, Petr Vakoc en Martin Velits

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties