De dierenliefhebber in Tom Boonen komt boven: "Als dolfijnen geil zijn..."

Redactie
| 2 reacties
De dierenliefhebber in Tom Boonen komt boven: "Als dolfijnen geil zijn..."
Foto: © Photonews

Tom Boonen liet enkele dagen geleden in de blog van zijn team weten dat hij graag alpaca's thuis zou willen hebben. Maar in een interview met Het Nieuwsblad heeft de renner toegegeven dat hij duidelijk ook een zekere affiniteit met dolfijnen heeft.

"Als ik een lijstje zou hebben met dingen die ik nog wil doen, dan staat berggorilla's in Oeganda spotten erop", zegt Boonen. "Ze droppen je met een helikopter in de jungle, dan doe je een trektocht van drie dagen en met een beetje geluk zie je één van de zeventig overgebleven gorilla's."

Opletten met dolfijnen

"Met beesten in het wild moet je wel opletten", gaat de renner verder. "Ik heb ooit tussen zes- of zevenhonderd dolfijnen in open zee gezwommen. Dat was heel vies. Eén keer per jaar is er de grote trek, dan komen ze samen om te kweken. Iedereen zegt altijd: 'Oh, een dolfijn'."

"Maar als ze geil zijn, worden dat heel agressieve beesten. Die drijven een vrouwtje in het nauw en vliegen daar met vijf tegelijk op. Ik was daar met een maat en die werd door zijn dolfijn helemaal onder gesprietst. Een witte wolk, ik kwam niet meer bij. Maar normaal hou ik wel van beesten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties