5 topfavorieten voor de proloog in de Ronde van België

Redactie
| 2 reacties
5 topfavorieten voor de proloog in de Ronde van België

De Ronde van België start woensdag met een proloog in Beveren. Sommige renners gaan er vol voor de overwinning, sommigen willen er een basis leggen voor de eindoverwinning. Wij geven u vijf favorieten.

1. Tony Martin

Hij won de Ronde van België al in 2012, 2013 en 2014 en is daarmee recordhouder qua aantal zeges. Een vierde keer winnen wordt moeilijk, zeker met de rit van zaterdag in het vooruitzicht. Maar voor de proloog is Tony Martin natuurlijk dé topfavoriet.

Hoewel een langere afstand natuurlijk meer op maat gesneden is voor de Panzerwagen. Martin gaf zelf ook al aan dat hij liever een tijdrit op het menu had gekregen, dan een proloog. Bovendien is het van begin mei (Frankfurt) geleden dat Martin nog in het peloton te zien was. Maar dat mag natuurlijk geen excuus zijn voor de drievoudige wereldkampioen tijdrijden.

2. Lars Boom

Een absolute specialist in het korte chronowerk is Lars Boom. Dat heeft hij in het verleden al enkele keren bewezen. In 2009 was de Nederlander zelfs de eindwinnaar in de Ronde van België.

Boom zal zeker willen scoren in de Belgische rittenkoers, want zijn focus in het voorjaar lag op Parijs-Roubaix. Maar ziekte gooide roet in het eten. Een goede Boom maakt woensdag een grote kans om op het podium te staan.

3. Yves Lampaert

Een uitstekende Lampaert moet zeker in staat zijn om straks mee te doen voor de zege. En wie weet kan hij er de basis leggen voor mogelijke eindwinst? Dat zal wel moeilijk worden, met de rit in Verviers in het vooruitzicht.

Lampaert miste zo goed als het hele voorjaar door blessures aan de achillespees en het borstbeen. De renner van Etixx-Quick Step is nu uit op revanche. Hou hem maar in de gaten!

4. Tobias Ludvigsson

Iemand wie we zeker nog in de gaten moeten houden, is Tobias Ludvigsson. De renner van Team Giant-Alpecin kan zowel een proloog als een lange tijdrit aan.

Eerder dit jaar werd hij al 13e in de proloog van Parijs-Nice, die ook over een afstand van 6 kilometer werd gereden. En daar was de tegenstand nét dat tikkeltje sterker. Bovendien werd de 25-jarige Zweed vierde in de openingstijdrit van de Giro in Apeldoorn.

5. Lieuwe Westra

Een vijfde grote kanshebber in de proloog is een ploegmaat en landgenoot van Lars Boom. Lieuwe Westra valt niet te onderschatten in het korte chronowerk.

Dankzij een sterke afsluitende tijdrit (14 kilometer) in de Driedaagse De Panne-Koksijde, kon hij de rittenkoers dit jaar naar zijn hand zetten. In Parijs-Nice werd hij op een afstand van 6 kilometer zesde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties