De schrik zit er in: "Hoop samen met iedereen veilig thuis te komen na de Tour"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
De schrik zit er in: "Hoop samen met iedereen veilig thuis te komen na de Tour"
Foto: © photonews

Op 2 juli gaat de Tour de France van start, maar Michel Wuyts is toch op zijn hoede na de gebeurtenissen in Parijs en Brussel. Wuyts vreest een aanslag in het grootste wielercircus van de wereld.

"Ik hoop dat de Franse politie na het EK voetbal nog genoeg in petto heeft om ook nog een Tour te beveiligen", citeert Het Nieuwsblad Michel Wuyts, die de Tour als een mogelijk doelwit voor terroristen ziet. "Ik hoop samen met iedereen weer veilig thuis te komen na de Tour. Wij bedrijven onze sport op straat."

Tour valt niet te beveiligen

"Ik wil niemand op ideeën brengen, maar je weet op voorhand waar de massa tijdens de Tour samentroept. Op de slotdag op de Champs Élysées, op de Mont Ventoux, noem maar op. Zo'n circus van vierduizend mensen dat zich elke dag verplaatst, dat valt eigenlijk niet te beveiligen", vervolgt de VRT-commentator.

"Ik heb me vaak geërgerd aan de mannen alles in de aankomstzone regelen. Dat zijn de mannen die ons uitkafferen als we onze auto slecht parkeren. Ik hoop dat ze dit jaar nog strenger zijn. Ik zeg dit niet uit eigenbelang, maar ik heb wel een kleinzoon die ik wil zien opgroeien. Die is twee jaar en drie maanden. Die ziet mij graag en dat is wederzijds", besluit Wuyts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties