Het tactische plan van de Belgen? "Niet ingewikkeld maken, volle bak koersen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Het tactische plan van de Belgen? "Niet ingewikkeld maken, volle bak koersen"

De negenkoppige selectie voor de wegrit in Qatar is maandag bekendgemaakt. De tactiek van bondscoach Kevin De Weert is duidelijk. Hij wil een harde koers met een sterke Belgische selectie.

Tom Boonen en Greg Van Avermaet zijn de kopmannen van België. "We hebben niet de allersnelste sprinter in huis, maar we zijn erg sterk in de breedte", opent De Weert. "Tactisch moeten we het dus niet ingewikkeld maken. Het plan is om volle bak te koersen. Bovendien hebben we met Spanje en Italië zeker enkele bondgenoten."

Boonen is onze man voor de sprint

Als het een sprint wordt, is Tom Boonen de aangeduide man. Maar wat als Boonen pech kent? "Dan spelen we Jens Keukeleire uit", laat De Weert in zijn kaarten kijken. Boonen mag dan wel niet meer de allersnelste van het peloton zijn, de bondscoach gelooft in zijn kansen.

"We rekenen er in de eerste plaats op dat niet alle topspurters nog mee zullen zijn. En als ze er nog zitten, dan zullen ze wellicht afgemat zijn. Na een lastige koers van bijna 260 kilometer heeft Tom zelfs in dat gezelschap zijn kans. Ja, daar geloof ik stellig in", besluit de bondscoach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties