Eén van de revelaties in de schaduw van de 'Grote Twee': "Ik stond toch al vaak op het podium"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Eén van de revelaties in de schaduw van de 'Grote Twee': "Ik stond toch al vaak op het podium"
Foto: © photonews

Michael Vanthourenhout rijdt een sterk seizoen. De 22-jarige renner van Marlux-Napoleon Games staat regelmatig op het podium, maar vindt het niet erg om in de schaduw te rijden van het duo Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

Het veldrijden anno 2016 wordt door velen omschreven als een duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. "De rest rijdt voor plaats drie", hoor je dan vaak. Maar hoe gaat de rest daar mee om? Wielerkrant vroeg het aan één van de betere outsiders: Michael Vanthourenhout.

"Tgoh, ik sta niet graag in de spotlights en kom al helemaal niet graag in de media", klinkt het bij de 22-jarige Vanthourenhout. "Als er iets opvallend gebeurt, is meestal wel één van de twee (Van Aert en Van der Poel, nvdr) erbij betrokken. Ik vind dat goed zo."

Ik reed dit seizoen negen crossen en stond al zes keer op het podium.

Tevreden met podiumplaatsen

De sympathieke Vanthourenhout legt zich neer bij de suprematie van de twee grote kanonnen, maar heeft zelf ook nog doelen. "Ik werk niet specifiek naar kampioenschappen toe, maar ik wil uiteraard wel in topvorm zijn op het WK. Daarnaast wil ik in elke cross meestrijden voor een podiumplaats, dat is voor mij én de ploeg al heel goed", zegt Vanthourenhout.

Marlux-Napoleon Games heeft tot dusver geen reden tot klagen: Vanthourenhout doet het voortreffelijk in de schaduw van de twee veldrit-tenoren. "Ik reed dit seizoen negen crossen en stond al zes keer op het podium. Ik denk dat ze niet veel meer van me kunnen verlangen. Ik wil gewoon elke cross bewijzen dat ik mee kan met de beteren en dan zullen er nog genoeg podiumplaatsen volgen", weet Vanthourenhout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties