21-jarige BMC-Belg krijgt uitstekend nieuws te horen en tekent profcontract bij team van Greg Van Avermaet

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
21-jarige BMC-Belg krijgt uitstekend nieuws te horen en tekent profcontract bij team van Greg Van Avermaet

Het BMC Development Team is een kweekvijver vol talenten. Onder meer onze jonge landgenoten Loïc Vliegen en Dylan Teuns stroomden er al door naar BMC Racing Team. En er zal nog een landgenoot in hun voetsporen treden.

De amper 21-jarige Nathan Van Hooydonck heeft een profcontract gekregen en is aangeduid om eind mei mee te doen aan de Ronde van Luxemburg. Het wordt zijn eerste ervaring bij de profs. "Ik kan niet beschrijven hoe opgewonden ik ben", aldus het neefje van voormalig renner Edwig. "Dit is het doel waar ik mijn hele leven voor gewerkt heb en nu komt die droom uit."

WorldTour

"Bij BMC zal ik het opnemen tegen de beste renners uit de WorldTour, dus ik zal proberen om zoveel mogelijk op te steken van hen. Ik hoop dat ik BMC kan tonen dat ze de juiste keuze hebben gemaakt door te laten zien tot wat ik in staat ben", zegt Van Hooydonck.

Van Hooydonck is de 8e renner die de overstap maakt van het jongerenteam. "Nathan heeft zijn talent al vaak getoond in de afgelopen twee seizoenen bij het Development Team en in de nationale selectie van de Belgische beloften", aldus teammanager Jim Ochowicz nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties