Kittel vertrok niét voor het geld, maar... "Twee jaar geleden zei hij nog dat WorldTour-licentie van Astana en Katusha moest worden afgepakt"

Redactie
| 0 reacties
Kittel vertrok niét voor het geld, maar... "Twee jaar geleden zei hij nog dat WorldTour-licentie van Astana en Katusha moest worden afgepakt"

Eén van de meest opvallende vertrekkers bij Quick-Step Floors is ongetwijfeld de Duitser Marcel Kittel. In de afgelopen Tour mocht hij nog vijf keer de handen in de lucht steken, maar volgend jaar zoekt hij andere oorden op en rijdt hij bij Katusha-Alpecin.

Volgens Patrick Lefevere is de Duitse sprinter niet voor het geld vertrokken. "Marcel is op zondagavond na de Tour naar het feestje van de ploeg in Parijs gekomen", legt Lefevere uit in HLN. "Hij heeft me nog een paar dagen bedenktijd gevraagd. Die heeft hij van mij gekregen. Hij mocht blijven."

"Ik denk dat Marcel bang was voor Gaviria, dat die in zijn plaats volgend jaar de Tour gaat rijden"

"Uiteindelijk heeft hij voor Katusha gekozen. Ik denk dat Marcel bang was voor Gaviria, dat die in zijn plaats volgend jaar de Tour gaat rijden. Ik begrijp het niet goed. Kittel en Gaviria hebben elkaar dit jaar misschien maar tien dagen gezien, bij de stage van de ploeg in Spanje. Daarna hebben ze elk hun eigen programma gevolgd", aldus de teammanager van Quick-Step Floors.

En er is nog iets dat Lefevere 'stoort'. "Als je twee jaar geleden met de Duitsers sprak, met John Degenkolb, Tony Martin en Marcel Kittel, dan zeiden ze dat de WorldTour-licentie van Katusha en Astana moest worden afgepakt. Nu rijdt Kittel zelf voor Katusha", besluit Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties