Bradley Wiggins doet mee in een campagne tegen kindermisbruik: "Geaccepteerd wie ik ben"

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Bradley Wiggins doet mee in een campagne tegen kindermisbruik: "Geaccepteerd wie ik ben"
Foto: © photonews

Bradley Wiggins engageert zich voor een campagne tegen kindermisbruik. Ook was hij aanwezig bij de lancering van de campagne.

De campagne gaat uit van de National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC), een Brits instituut. De nieuwe campagne is bedoeld om mensen van kindermisbruik bewust te maken en om hen aan te moedigen misbruik te melden. 

Bradley Wiggins steunt het project en dat is niet toevallig. In het verleden beweerde hij dat hij als kind door zijn trainer en stiefvader misbruikt werd. Ook voelde hij zich als kind eenzaam. Door de vele tegenslagen denkt Wiggins te zijn beginnen fietsen. 

"De fiets is mijn hele leven een middel geweest om te vluchten voor mijn jeugdproblemen. Toen ik stopte met wielrennen, kon ik niet meer van mijn problemen wegrennen en moest ik accepteren wie ik was. Dat heb ik, denk ik, nu pas gedaan", vertelde Wiggins aan The Guardian

Ook had Wiggins nog een oproep: "We moeten leren om niet weg te lopen van problemen zoals kindermisbruik. Probeer de mensen te helpen waar het kan. Meldt het als je iets ziet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties