šŸŽ„ Mathieu van der Poel en Wout van Aert doen alle monden openvallen met identieke actie: "Dat is de eerste keer"

šŸŽ„ Mathieu van der Poel en Wout van Aert doen alle monden openvallen met identieke actie: "Dat is de eerste keer"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel en Wout van Aert: ze blijven dingen doen die niemand anders kan. De monden vielen open van verbazing bij Ć©Ć©n specifieke zandpassage van beide heren tijdens de X2O-manche in Koksijde.

Winnaar Mathieu van der Poel presteerde daar een pak beter dan de als derde gefinishte Wout van Aert, al was er één stuk in het rondje aan de vliegbasis waar ze allebei evenveel indruk maakten. Het was ook hierbij wel Mathieu van der Poel die de toon zette. Op dit moment was het verschil tussen beiden nog niet zo groot.

Bij het nemen van een bocht imponeert Van der Poel door de bovenkant op te zoeken en dan vol door te trekken. Zo maakt hij er een bocht van 180% graden van. Helen Wyman, de ex-veldrijdster die commentaar gaf tijdens de wedstrijd, trok grote ogen: "Oh, wat een mooie lijn!"

"Het is de eerste keer dat we iemand die lijn zien rijden", voegt de Britse eraan toe. Op de volgende moest ze maar een paar tellen wachten. Wout van Aert kwam er immers aan en die deed het op zijn beurt op identiek dezelfde wijze. Een prachtig staaltje van techniek en brute kracht van beide toppers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties