Roland Liboton begrijpt het allemaal niet: "Knettergek word ik daarvan"

Roland Liboton begrijpt het allemaal niet: "Knettergek word ik daarvan"
Foto: © photonews

Met een superieure Mathieu van der Poel blijven er slechts kruimels over voor de andere crossers. Maar toch stoort Roland Liboton zich aan hen.

Sinds wereldkampioen Mathieu van der Poel opnieuw crosst, won de wereldkampioen alle tien zijn crossen. De Nederlander rijdt weg waar hij wil, de rest heeft geen schijn van kans om nog mee te doen voor de zege. 

Tienvoudig Belgisch kampioen Roland Liboton erkent wel dat Van der Poel en ook Van Aert uitzonderlijke talenten zijn, maar stoort zich toch aan het gedrag van de andere crossers. 

"Elke cross zitten ze met vijf, zes man te wachten op de sprint voor de tweede plaats. Knettergek word ik daarvan", zegt Liboton bij Het Nieuwsblad. Toen hij verloor, sliep Liboton daar niet van. Wie beter was, moest hij kapot krijgen. 

Pim Ronhaar renner naar zijn hart

Volgen Liboton is de rest nu tevreden met de tweede plaats, behalve de Nederlander Pim Ronhaar. Dat vindt Liboton een kerel naar zijn hart. Omdat zijn ploegmanager Nys zegt hij zich niet moet kapot rijden om Van der Poel te volgen, maar het toch doet. "Respect.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties