Remco Evenepoel haalt uit naar ex-ploegmaat na ploegentijdrit: "Dat was echt smerig"

Remco Evenepoel haalt uit naar ex-ploegmaat na ploegentijdrit: "Dat was echt smerig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Soudal Quick-Step leek op weg naar een zege in de ploegentijdrit in Parijs-Nice, maar moest tevreden zijn met plek vier. Remco Evenepoel kwam nadien met uitleg.

Bij het eerste tussenpunt had Soudal Quick-Step maar liefst 17 seconden voorsprong op UAE Team Emirates, maar aan de streep stonden Evenepoel en co plots 22 seconden in het krijt. Remco Evenepoel had er een duidelijke verklaring voor. 

"Het is simpel: de regen is gevallen en de wind draaide", zei de wereldkampioen tijdrijden bij onder meer Sporza. Vooral omdat er in de laatste kilometers enkele technische bochten zaten, waardoor het telkens zo'n vier of vijf seconden verloor.

"Het zat ons vandaag niet mee", zegt Evenepoel. Vooral omdat Soudal Quick-Step iedereen overklaste in het eerste gedeelte. Daarom houdt Evenepoel wel nog een goed gevoel over aan de tijdrit. 

Tim Declercq

Evenepoel was nog niet klaar, want hij haalde ook nog uit naar ex-ploegmaat Tim Declercq (nu Lidl-Trek, nvdr.). Volgens Evenepoel reed Declercq in de weg in een technische bocht en ging hij niet aan de kant. 

"Een bedankje aan hem. Dat was echt smerig. Tim mag dan wel een ex-ploegmaat geweest zijn, maar zoiets doe je niet. Of hij het met opzet deed? Ik hoop van niet, maar het kan wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties