24-jarige Stuyven verrast: "Het was tijd dat Cancellara stopte"

Redactie
| 7 reacties
24-jarige Stuyven verrast: "Het was tijd dat Cancellara stopte"

Jasper Stuyven hoopt dit seizoen een nieuwe stap vooruit te zetten na winst in Kuurne-Brussel-Kuurne vorig jaar. De 24-jarige renner van Trek-Segafredo geeft wel toe dat hij blij is dat Fabian Cancellera gestopt is.

"Het was tijd dat Fabian Cancellara stopte", verrast Jasper Stuyven. "Rechtuit, maar zo ben ik nu eenmaal. Er is al genoeg schijnheiligheid in de koers. Je moet de dingen niet verbloemen. Was Fabian er nu nog bij, was ik in de topklassiekers opnieuw luitenant of helper. Dan moest ik in de Ronde van Vlaanderen of Roubaix al op 60 kilometer van de meet aan de bak."

Volgens Stuyven wordt de Zwitser niet gemist. "Ik heb niet het gevoel dat hij echt gemist wordt. Het is niet alleen Fabian. Er zijn in vergelijking met vorig seizoen negen renners - vooral ouderen - vertrokken. En er zijn 11 nieuwkomers, vooral jongeren. Je hebt de kliek klimmers rond Contador en dan de klassieke kern waar John Degenkolb en ik de leiders zijn."

De Duitser zal net als Stuyven één van de troeven worden van Trek-Segafredo. "Toen ik na Parijs-Roubaix bijtekende, werd mij al gezegd dat er nog een kopman zou bijkomen. Eerst was ik ontgoocheld, dat klopt. Maar al snel maakte die teleurstelling plaats voor het besef dat het misschien nog te vroeg was om alleen kopman te zijn.”

Dat zal alleszins voor minder druk op de schouders van de Leuvenaar zorgen. "Ik ben blij dat die druk nu verdeeld is tussen John en mij. Ik ben de kopman in het openingsweekend, hij is de leider in Milaan-Sanremo. Vanaf Harelbeke tot en met Roubaix staan we op dezelfde hoogte. Een duokopmanschap dus", besluit Stuyven in HNB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties