Ambitieuze Van der Schueren wil in 2017 scoren met nieuwkomers: "In het voorjaar er meteen staan"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Hilaire Van der Schueren heeft hoge verwachtingen van Van Keirsbulck en Westra

Ambitieuze Van der Schueren wil in 2017 scoren met nieuwkomers: "In het voorjaar er meteen staan"
Foto: © photonews

Bij Wanty-Groupe Gobert zijn er enkele veranderingen gebeurd tegenover 2016. Enrico Gasparotto verliet de ploeg, maar er werden ook enkele mooie transfers gerealiseerd. Ploegleider Hilaire Van der Schueren blikte met ons alvast vooruit op 2017.

"We zijn volop bezig met de voorbereidingen en het programma voor 2017", opent Hilaire Van der Schueren. "Ik ben alleen nog aan het wachten of de Ronde van Qatar al dan niet doorgaat. Daar is nog steeds geen zekerheid over. Maar in het voorjaar moeten we er van in het begin staan. Met deze sterke ploeg in de breedte moet dat lukken."

Met onder meer Guillaume Van Keirsbulck, Yoann Offredo en Lieuwe Westra heeft de ploeg drie knappe transfers beet. "Guillaume heeft een moeilijk jaar gehad. Ik moet hem terug op zijn oude niveau krijgen. Ik ga hem daarbij begeleiden als coach, maar in feite moet hij het zelf doen. Hij moet er staan in 2017", zegt de ploegleider bij Wielerkrant.

Guillaume Van Keirsbulck moet in het voorjaar uitblinken

Westra won het afgelopen seizoen de Driedaagse De Panne-Koksijde. De Nederlander moet een belangrijke pion worden in het voorjaar. "Guillaume en Lieuwe zijn de jongens die moeten scoren in het voorjaar, zeker in de kasseiklassiekers."

"Als Lieuwe met een conditie zoals in de Driedaagse van 2016 begint, dan moet je kunnen presteren. Hij heeft een moeilijke periode achter de rug bij Astana. Maar in januari gaan we op oefenkamp in Benidorm. Daar moeten we zijn batterijen opladen", besluit Van der Schueren.

Lieuwe Westra (r) met Michel Wuyts
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

16/01/2022 Flamanville
22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke

Nieuwste reacties