Bakelants kan met het hoofd omhoog terugkijken: "Heb geen enkele andere renner lastiggevallen met mijn miserie"

Bakelants kan met het hoofd omhoog terugkijken: "Heb geen enkele andere renner lastiggevallen met mijn miserie"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook volgend jaar maakt Jan Bakelants nog deel uit van het peloton in de WorldTour. Gelukkig maar. Het is eigenlijk erg dat zijn plek op een bepaald moment in het gedrang kwam. Bakelants moest verwoed op zoek naar een nieuwe ploeg en vond die met Sunweb, maar bleef zich al die tijd waardig gedragen.

Hoe komt het eigenlijk dat er niet meer ploegen stonden te trappelen om Bakelants binnen te halen na zijn vertrek bij AG2r? "Er was blijkbaar twijfel over mijn fysieke paraatheid", besluit de renner in Het Nieuwsblad. "Plus: de plaatsen in de WorldTour zijn duur dit jaar. Uiteindelijk zijn er maar 480 WorldTour-renners. Dat is niet zoveel."

Ik heb elke gelegenheid te baat gegrepen 

Ondanks nog enkele verdienstelijke prestaties aan het eind van 2018, was het dus zoeken naar onderdak. "Die enkele wedstrijden die ik vanaf augustus gereden heb, waren niet eens zo slecht. Alleen gaven de mensen die mij net op dat moment moesten steunen niet thuis. Ik heb elke gelegenheid te baat gegrepen. Zag ik iemand die iets kon betekenen, wa het snel van: 'Is er nog plek?'"

Bakelants wil wel één ding duidelijk stellen. "Let wel, dan spreek ik niet over renners. Je mag het bij alle collega's navragen: ik heb geen enkele andere renner lastiggevallen met mijn miserie. Laat staan dat ik gebedeld heb voor een plaatsje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties