Boasson Hagen is het winnen nog niet verleerd, ook Dylan Teuns laat zich positief opmerken
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Boasson Hagen wint openingstijdrit in Ronde van Valencia

Boasson Hagen is het winnen nog niet verleerd, ook Dylan Teuns laat zich positief opmerken
Foto: © photonews

Ook in 2019 moet men met Boasson Hagen nog altijd rekening houden. Dat heeft de Noorse routinier aangetoond in de openingstijdrit van de Ronde van Valencia. De renner van Dimension Data was de snelste in het werk tegen de klok, maar ook Dylan Teuns zette een gave prestatie neer.

De Ronde van Valencia werd op gang gebracht met een individuele tijdrit in en rond Orihuela van 10,3 km. Het was niet onverwacht specialist Jos van Emden die een eerste richttijd neerzette, maar Boasson Hagen dook daar maar liefst tien seconden onder.

OPDRACHT VOLBRACHT VOOR TEUNS

De meer dan dertig renners die na hem volgden, beten zich allemaal de tanden stuk op de tijd van Hagen. Voor Dylan Teuns is de Ronde van Valencia de eerste rittenkoers waar hij zich wil laten zien. Voor hem was het dus ook van belang om een goede uitgangspositie te verwerven en in die opdracht slaagde hij met vlag en wimpel.

Teuns deed er slechts acht seconden langer over dan de ritwinnaar om de 10,3 km af te leggen en legde zo beslag op de vierde plaats in de daguitslag. Ion Izagirre en Tony Martin kwamen nog iets dichterbij. Op Izagirre heeft Boasson Hagen, die meteen de leiderstrui mag aandoen, een bonus van vijf seconden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties