Cant staat na wereldtitel koppositie af om leiding weer over te nemen met zesde plek in Maldegem
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Cant na weekje op plek twee straks weer aan de leiding van UCI-ranking

Cant staat na wereldtitel koppositie af om leiding weer over te nemen met zesde plek in Maldegem
Foto: © photonews

Wereldranglijsten kunnen in sommige sporten behoorlijk vreemde kronkels maken en dat is in de koers niet anders. Neem nu de UCI-ranking veldrijden. Haar derde wereldtitel ging gepaard met plaatsverlies terwijl ze er straks met een bescheiden uitslag in Maldegem weer op vooruit gaat.

Sanne Cant stond voor aanvang van het WK eerste op de UCI-ranking. Als je dan opnieuw de wereldtitel pakt, blijf je daar wel staan. Dat is alvast de logische gedachtegang, maar de realiteit is anders. De UCI-ranking houdt immers voor iedereen rekening met de resultaten van vorig jaar.

Marianne Vos kwam er met een 18de plaats vorig jaar op het WK niet aan te pas. In Bogense liet de Nederlandse toch een verdienstelijke derde plaats optekenen. Daardoor gaat Vos deze week Cant vooraf op de wereldranglijst.

NO-SHOW IN MALDEGEM KOST VOS 1STE PLEK

In de Parkcross in Maldegem kwam Vos niet aan de start. Hierdoor gaat ze dan weer een pak punten verliezen. Enige decompressie en een val in het zand zorgde ervoor dat Cant niet verder geraakte dan een bescheiden zesde plaats. Toch zal dit meer dan voldoende zijn om vanaf volgende dinsdag opnieuw de leiding op de ranking over te nemen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties