Eerlijke Toon Aerts: "Lars had de derde plaats verdiend"

Eerlijke Toon Aerts: "Lars had de derde plaats verdiend"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net als op het WK in Bogense werd het in de BricoCross in Maldegem ook een derde plaats voor Toon Aerts. Daar had de Belgisch kampioen wel een klein gelukje voor nodig in de laatste bocht nadat hij eerder zelf onderuit was gegaan. Aerts leefde dan ook mee met ploegmaat Lars van der Haar.

Bij aanvang had Aerts wel nog op een beter resultaat gehoopt dan de derde stek. "Ik had wel een plannetje. Vanaf de tweede materiaalpost wou ik vol doorrijden. Dit alles liep een beetje in het honderd door die valpartij in de laatste ronde. Dan was het kwestie direct recht te springen en erachter te gaan."

Ik moest alle remmen dichtgooien om er niet op te botsen 

Toon Aerts

Dat leverde ook nog plaatswinst op. "Het was wel wat ongelukkig voor Lars. Het begon heel hard te schuiven. Door een schuivertje nam Michael Vanthourenhout zijn bocht korter dan voorzien en Lars raakte zijn wiel. Ik moest nog alle remmen dichtgooien om er niet ook op te botsen. Lars had de derde plaats wel verdiend", gaf Aerts ruiterlijk toe.

Die eerste cross na een WK, dat is qua voorbereiding toch niet altijd evident. "Het was moeilijk om de focus te vinden. Dat is toch altijd wennen na een WK om terug alles te doen zoals het moet. Daardoor was de eerste koershelft ook vrij lastig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties