Geraint Thomas hakt de knoop door en neemt de juiste beslissing
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Geraint Thomas doet er goed aan om dit jaar Giro over te slaan

Geraint Thomas hakt de knoop door en neemt de juiste beslissing
Foto: © photonews

Het heeft allemaal wat voeten in de aarde gehad, maar de kogel is eindelijk door de kerk: Geraint Thomas gaat dit jaar niet de Ronde van Italië rijden. In plaats daarvan zet hij alles op een tweede eindzege in de Ronde van Frankrijk.

Er zijn een aantal redenen waarom dit een verstandig besluit is van de Welshmen van Sky. Ten eerste is dit goed nieuws voor toptalent Bernal. Als je op zijn leeftijd zoals vorig jaar zoveel hard labeur kan verrichten voor de kopmannen en dan nog in de top vijftien kan eindigen in de Tour, dan ben je klaar voor het kopmanschap in één van de andere grote ronden.

NIET BANG VOOR FROOME

Wie op een spannende Tour zit te hopen, kan dit ook alleen maar toejuichen. Geraint Thomas stuurt zo toch een signaal uit dat hij niet bang is om opnieuw de confrontatie met ploegmaat Chris Froome aan te gaan, terwijl die laatste toch absoluut een vijfde Tourzege wil. Maar gezien het verloop van de editie van vorig jaar heeft Thomas geen reden om zijn eigen ambities terug te schroeven.

STERK FIGUUR

Al is het niet helemaal verrassend dat hij zou willen nadenken over een Giro-deelname. In 2017 kwam hij in Italië ten val toen hij op een tweede plaats stond in het klassement. Met zijn 32 lentes zullen er ook geen massa's kansen meer komen om één van de andere grote ronden te winnen. Door dit alles naast zich neer te leggen, toont Thomas dat hij een sterk figuur is.

En zo'n sterke figuur kan de sportieve waarde van de Tour misschien weer opwaarderen, daar waar de Vuelta en Giro de vorige jaren op dat vlak voor heel wat weerwerk zorgden. Het 'skippen' van de Giro, betekent dat Thomas zich minitieus zal voorbereiden op de Ronde van Frankrijk.

Zoals het verleden al heeft aangetoond, is het lang geen evidentie om de combinatie Giro-Tour te maken en in beide grote ronden op niveau te zijn. En een titelverdediger die alles op alles zet om zijn zege in de grootste koers ter wereld te verlengen: het heeft toch altijd iets extra.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties