Greg Van Avermaet maakt zich geen zorgen: "Maar je voelt dat er iets meer druk opzit"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Greg Van Avermaet ervaart meer druk als enige kopman

Greg Van Avermaet maakt zich geen zorgen: "Maar je voelt dat er iets meer druk opzit"
Foto: © photonews

Bij BMC was Greg Van Avermaet één van de kopmannen, bij CCC Team is de Waaslander de uitgesproken leider van de ploeg. En dus ervaart Van Avermaet meer druk dan voorheen.

De overgang van BMC naar CCC hield ook in dat de ploeg een lager budget kreeg en dat heel wat kopmannen de ploeg verlieten. "Je voelt dat er iets meer druk opzit, omdat ik de enige kopman ben", zegt Van Avermaet. "Ik hoop dat andere renners die misschien nog niet zo bekend zijn ook zullen opstaan. Zoals Bevin al gedaan heeft in de Tour Down Under. We willen als ploeg graag overal mee kunnen doen."

Zijn ploeg voor het klassieke voorjaar lijkt minder sterk, maar Van Avermaet heeft vertrouwen. "Voor de klassiekers maak ik me niet zoveel zorgen", vervolgt hij bij Sporza

"Ik denk dat die mannen supergemotiveerd zijn. We hebben toch 5 à 6 namen die al heel wat ervaring hebben in dat werk. En een goeie Van Keirsbulck, Van Hoecke en Van Hooydonck kunnen in een finale misschien boven zichzelf uitstijgen."

Meer uitschieters

Na een superjaar in 2017 kon Van Avermaet vorig jaar slechts twee keer winnen. "Toch had ik een heel regelmatig seizoen, met top 10 in alle grote koersen en 8 dagen geel in de Tour. Ik hoop hetzelfde hoge niveau te halen, maar nu wel met een uitschieter", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties