Hongerige Greg Van Avermaet: "Wij zijn allemaal egootjes op een fiets"

Redactie
| 5 reacties
Hongerige Greg Van Avermaet: "Wij zijn allemaal egootjes op een fiets"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Greg Van Avermaet wordt de Ronde van Valencia zijn eerste koers van het seizoen én een nieuwe start in de kleuren van CCC. Aan honger alvast geen gebrek bij de olympische kampioen van Rio 2016.

Van Avermaet komt niet naar Valencia om er de toerist uit te hangen. "Ik hecht er juist heel veel belang aan”, vertelt hij in gesprek met Het Nieuwsblad. "En ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Zo'n eerste wedstrijd is direct een waardemeter. Hier worden de eerste lessen getrokken."

"Op dit moment denkt iedere coureur nog dat hij de beste winter van allemaal heeft gehad. Ze hebben iets geprobeerd qua training of qua voeding en het vertrouwen is immens. Maar donderdagmiddag, halverwege de eerste echte rit, zullen sommigen al beter weten. Daar gaat het om: iedereen wil bevestiging. Dit is een belangrijke waardemeter."

Mekaar wegen

Al blijft Valencia natuurlijk 'slechts' een voorbereidingswedstrijd voor wat nog komen moet. Al kijken de kopmannen graag naar elkaar. "Wij zijn allemaal egootjes op een fiets. Je probeert mekaar te wegen. Zeker in die eerste wedstrijden. Dat moet niet direct met een resultaat zijn. Een gevoel kan volstaan. Gaat de weg omhoog straks en jij zit er nog bij, dan voel je je goed. Kan je iemand lossen, dan krijgt zijn vertrouwen een deuk. Zo zitten we naar mekaar te kijken."

"Naar Olli, naar Terpstra… Onderweg én in de uitslag. Staat iemand opvallend ver in de rangschikking: Oei, zou die ziek zijn? Maar ook omgekeerd. Staat er iemand verrassend goed: Tiens, waar komt die vandaan? En ja, dat zegt soms iets. Ik herinner mij hoe Terpstra een jaar geleden supergoed omhoog reed in het begin van het seizoen. En wie won de E3 Harelbeke en de Ronde?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties