Lotto Soudal met ambitie naar de Ster van Bessèges: "Podiumplek in eindklassement de doelstelling"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Tim Wellens kopman bij Lotto Soudal voor de Ster van Bessèges

Lotto Soudal met ambitie naar de Ster van Bessèges: "Podiumplek in eindklassement de doelstelling"
Foto: © photonews

Na een jaartje afwezigheid stuurt Lotto Soudal opnieuw een delegatie naar de Ster van Bessèges, een Franse rittenkoers van vier dagen. Tim Wellens is de kopman bij de ploeg van Marc Sergeant.

In de korte rittenkoers is de tijdrit vaak een bepalende factor. "De Ster van Bessèges wordt de laatste jaren meestal beslist tijdens de afsluitende tijdrit", vertelt ploegleider Bart Leysen. "In het slot van die tien kilometer lange individuele opdracht tegen de klok bedwingen de renners een korte, maar pittige helling. Daar zijn tijdrijders met goede klimcapaciteiten zeker en vast in het voordeel."

"Het is duidelijk dat Tim Wellens onze kopman is. In eerste instantie komt het er op aan om hem te beschermen, maar misschien - afhankelijk van de koers-en weersomstandigheden - kunnen we ook zelf iets ondernemen. In een ideaal scenario kan Tim met wat voorsprong beginnen aan de tijdrit. Maar ik ga er van uit dat er op zondagmorgen nog heel wat renners dicht bij elkaar zullenstaan in het klassement."

Podiumplek doelstelling

Wellens toonde zijn goede benen al in Mallorca, waar hij al vroeg op het seizoen het zegegebaar maakte. "Tim is altijd vroeg op het seizoen in goede doen en dat weet de concurrentie natuurlijk ook. Een podiumplaats in het eindklassement is de doelstelling, maar een beter resultaat is ook mooi meegenomen. Zoals altijd proberen we het maximale eruit te halen en dan zien we wel waar het schip strandt."

De selectie van Lotto Soudal: Sander Armée, Rémy Mertz, Maxime Monfort, Lawrence Naesen, Brian van Goethem, Tim Wellens en Enzo Wouters

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties