Mathieu van der Poel wint eerste cross als kersvers wereldkampioen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 30 reacties

Mathieu van der Poel houdt Vanthourenhout en van der Haar af in Maldegem

Mathieu van der Poel wint eerste cross als kersvers wereldkampioen
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel startte voor het eerst in de regenboogtrui sinds hij in Bogense zijn tweede wereldtitel behaalde. Van der Poel deed zijn nieuwe trui alle eer aan en soleerde ook in Maldegem naar winst. Ook Vanthourenhout reed uitstekend en eindigde tweede, voor Aerts en van der Haar.

Van Aert schoot bij de start uit zijn pedaal en daardoor was het al snel duidelijk dat hij niet zou meedoen voor de prijzen. In geen tijd keek hij tegen een achterstand aan van meer dan vijftien seconden. Ook voor Adams was Maldegem niet meteen een succes. Adams moest na een val in de eerste ronde al snel opgeven.

Van der Poel en Vanthourenhout maakten de dienst uit aan de kop van de koers. Met mondjesmaat kwamen er wel enkele renners aansluiten. Zo pikte eerst van der Haar zijn wagonnetje aan en even later had ook het groepje met Iserbyt, Aerts en David van der Poel de kloof gedicht.

WERELDKAMPIOEN ZET DRUK

Mathieu van der Poel bleef de rest met enkele tussenversnellingen onder druk zetten. Die werden in eerste instantie beantwoord door Vanthourenhout. Ook van der Haar en Aerts konden nog mee. Voor Iserbyt en David van der Poel was het teveel van het goede.

Nadat Aerts even wat meer initiatief leek te nemen, liep die op een vlijmscherpe counter van de kersverse wereldkampioen. Het had zo wat langer geduurd dan doorgaans, maar Mathieu van der Poel was toch weer solo op weg naar winst.

VANTHOURENHOUT WINT STRIJD OM PLEK 2

De drie anderen mochten uitmaken naar wie de dichtste ereplaats ging. Aerts ging net zoals in het WK onderuit in de slotronde. Vanthourenhout deed dan weer zijn voordeel met een passage aan de balkjes en zette zo van der Haar op enkele lengten.

In de laatste bocht ging de Nederlander van Telenet-Fidea dan ook nog eens tegen de vlakte. Zo zag hij Aerts passeren. Die laatste moest op zijn beurt wel de tweede plaats aan Vanthourenhout laten. Dit alles gebeurde alweer achter de ongenaakbare Mathieu van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties