Michael Vanthourenhout komt weer helemaal boven water: "Je zag wel dat Mathieu iets beter was"

Michael Vanthourenhout komt weer helemaal boven water: "Je zag wel dat Mathieu iets beter was"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Waar het missen van de cross in Hoogerheide nog een grote ontgoocheling was, reed Michael Vanthourenhout in Maldegem weer naar een fraaie tweede plaats. De renner van Marlux-Bingoal heeft er dus niet lang over gedaan om weer aan te knopen met zijn betere vorm.

Toch maakte hij zich weinig illusies over een eventuele overwinning. "Je zag wel dat Mathieu van der Poel iets beter was. Als hij eens doortrok, moest ik alles bijeen rapen om hem te kunnen volgen. De eerste keer is dat wel gelukt, maar daardoor had ik mijn beste pijlen al verschoten."

VOL DOOR TOT DE FINISH

Waarna er nog een behoorlijk felle strijd om de tweede plek losbarstte met Aerts en van der Haar. "Het was niet gemakkelijk met twee man van dezelfde ploeg bij mij. Nadat Toon Aerts wegviel, was het vol doorgaan tot aan de finish."

Maar het is wel opmerkelijk hoe snel Vanthourenhout hersteld is van die voedselvergifting. "Twee weken geleden was een dieptepunt", geeft Vanthourenhout aan. "Mijn WK was goed. Ik hoop nu de laatste drie weken toch nog mooi af te sluiten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties