Seizoensrevelatie Denise Betsema spoelt WK-teleurstelling door, Laura Verdonschot knap tweede
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties

Denise Betsema wint de Parkcross in Maldegem

Seizoensrevelatie Denise Betsema spoelt WK-teleurstelling door, Laura Verdonschot knap tweede

Denise Betsema heeft haar teleurstelling van het wereldkampioenschap in Bogense doorgespoeld met een klinkende zege in Maldegem. De Nederlandse van Marlux-Bingoal bleef ploeggenote Laura Verdonschot voor. Wereldkampioene Sanne Cant werd 6e.

Marlux-Bingoal op één en twee bij de vrouwen in Maldegem. Dat is het verdict na de eerste herkansing na het wereldkampioenschap in Bogense. Vier rensters gingen er al vroeg vandoor, mooi verdeeld tussen twee ploegen. Laura Verdonschot en Denise Betsema namens Marlux-Bingoal, Yara Kastelijn en Europese kampioene Annemarie Worst voor Steylaerts-777. 

Na een foutje van Worst ging het duo van de ploeg van Jurgen Mettepenningen er alleen vandoor. Met een ultieme versnelling liet Betsema Verdonschot achter in de voorlaatste ronde. De zege was een koud kunstje voor de Nederlandse, Verdonschot werd knap tweede. 

Voor Cant werd het een moeizame wedstrijd. Ze kwam ten val op een zandstrook en deed nooit mee voor de prijzen. De wereldkampioene sprintte uiteindelijk naar een 6e plek, net voor Katie Compton. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties