Tom Boonen twijfelt niet, maar... "Ik ben er zeker van dat Eve­nepoel nog een terugslag kent"

Redactie
| 10 reacties
Tom Boonen twijfelt niet, maar... "Ik ben er zeker van dat Eve­nepoel nog een terugslag kent"
Foto: © photonews

Zowat elke Belgische wielerfan volgt de prestaties van wonderkind Remco Evenepoel op de voet. Tom Boonen twijfelt niet aan de kwaliteiten van Evenepoel, maar waarschuwt tegelijk ook.

Evenepoel heeft indruk gemaakt in Argentinië, waar hij zijn eerste wedstrijd de profs afwerkte. "Remco is een klasbak, maar al die aandacht is niet gezond", waarschuwt Tom Boonen in een interview met weekblad Humo. "Remco is een heel andere renner dan ik: een ronderenner."

"Voor de klassiekers verwacht ik meer van Jasper Philipsen. Iemand die in zijn debuutjaar een wedstrijd op hoog niveau in Australië wint: sterk! Dat gaat nu wat verloren in de hype rond Remco."

'Allerbeste ooit bij de jeugd'

Het begin was sterk en verrassend, maar Boonen weet dat er ook mindere periodes zullen komen. "Ik ben er zeker van dat Eve­nepoel nog een terugslag kent. Dat manneke is negentien: als het wat minder gaat, zal dat hard aankomen."

"Ik twijfel geen seconde aan zijn kwaliteiten, hij is de allerbeste die ik ooit heb gezien bij de jeugd", verduidelijkt Boonen. "Maar geef hem tijd. Toen ik op mijn negentiende debuteerde bij de profs, kraaide daar geen haan naar. De intimi kenden mij, maar de buitenwereld? Het zal de tijdgeest zijn, zeker?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties