WorldTour-klassement afgeschaft, drie nieuwe klassementen komen tot leven (én dat is goed nieuws voor Greg Van Avermaet)
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

WorldTour-klassementen vervangen door drie nieuwe klassementen

WorldTour-klassement afgeschaft, drie nieuwe klassementen komen tot leven (én dat is goed nieuws voor Greg Van Avermaet)
Foto: © photonews

De UCI maakt vanaf vandaag komaf met het algemene WorldTour-klassement. In de plaats komen drie nieuwe klassementen, waardoor er meer onderscheid is tussen de klassieke- of eendagscoureurs en de ronderenners.

De UCI hanteert vanaf vandaag verschillende klassementen voor de wedstrijden. Zo is er om te beginnen de One Day Race World Ranking, een klassement voor de eendagswedstrijden. De UCI gebruikte de klassementen van vorig jaar om een eerste leider aan te duiden en daarin heeft België met Greg Van Avermaet meteen een nummer één. 

De CCC-renner blijft met 1 puntje Michael Matthews voor. Met Jasper Stuyven (3e) en Oliver Naesen (4e) staan er in totaal 3 Belgen in de top 5. 

Yates en Valverde ook leider

Daarnaast is er ook de Stage Race World Ranking voor de beste ronderenners. Simon Yates is op basis van de resultaten van vorig jaar de eerste leider. De Brit won de Vuelta en schreef liefst drie ritten in de Giro op zijn naam, waar hij ook twee weken het roze droeg. Geraint Thomas en Primoz Roglic vervolledigen het podium. 

En dan is er ook nog het algemene klassement, waarin Alejandro Valverde op kop staat voor Elia Viviani. In de algemene ranking is Van Avermaet de eerste Belg op een 7e plek. Naast de drie individuele klassementen blijven ook het landen- en ploegenklassement bestaan. Ook daar is België de primus, met Deceuninck-Quick.Step als beste ploeg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties