Wout Van Aert en Mathieu van der Poel gaan een laatste keer de strijd aan voor ze elkaar pas terugzien op 31 maart
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties

Wout Van Aert en Mathieu van der Poel strijden in Maldegem een laatste keer dit seizoen in het veld

Wout Van Aert en Mathieu van der Poel gaan een laatste keer de strijd aan voor ze elkaar pas terugzien op 31 maart
Foto: © photonews

De Brico Cross in Maldegem wordt een speciale. Het is de laatste keer dit seizoen dat kersvers Mathieu van der Poel en Wout Van Aert tegenover elkaar staan.

De Parkcross in Maldegem zal even wennen worden voor de ogen. Mathieu van der Poel draagt er voor het eerst zijn gloednieuwe regenboogtrui, terwijl Wout Van Aert voor het eerst en voor het laatst in zijn zwarte trui van Cibel-Cebon te zien zal zijn. De drievoudige wereldkampioen won de Parkcross nog nooit. 

Het is de laatste confrontatie tussen beide tenoren, voor ze zich gaan voorbereiden op het wegseizoen. In het voorjaar volgt in Gent-Wevelgem (31 maart) pas een nieuw duel tussen Van der Poel en Van Aert. 

Daarna pas in Gent-Wevelgem een nieuw duel

Van Aert zet na Maldegem een punt achter zijn veldritseizoen. Donderdag gaat hij met vrouw Sarah voor drie weken naar Girona en rijdt hij begin maart de Omloop Het Nieuwsblad. Van der Poel komt na Maldegem nog vier keer in actie (Lille, Hoogstraten, Middelkerke en Hulst) en kan dus afklokken op in totaal 32 zeges, als hij alle wedstrijden naar zijn hand zet. Hij opent op 20 maart zijn wegseizoen in Nokere Koerse. 

Ook Toon Aerts, de nummer drie in Bogense, is vandaag aanwezig in Malle, net als Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. Bij de vrouwen is het vooral uitkijken naar wereldkampioene Sanne Cant. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties