Wout Van Aert: "WK heeft geen diepe teleurstelling, maar wel extra mentale rust opgeleverd"
Redactie
| 29 reacties
Wout Van Aert: "WK heeft geen diepe teleurstelling, maar wel extra mentale rust opgeleverd"
Foto: © photonews

Wout Van Aert rijdt woensdag in Maldegem zijn laatste cross van het seizoen om zich daarna te focussen op het klassieke voorjaar. "Vanaf maandag begint de rechte lijn naar de Omloop", klinkt het.

Nu het veldritseizoen zo goed als afgesloten is voor Van Aert, kan de focus op het wegseizoen worden gericht. Van Aert vreest alvast geen decompressie. "Het WK heeft me zeker geen diepe teleurstelling opgeleverd. Integendeel: mijn prestatie in Bogense schonk me extra mentale rust", vertelt Van Aert in zijn column op Wielerflits. "Na enkele moeilijke maanden voel ik dat ik stilaan opnieuw de oude word, dat ik het hoofdstuk afgesloten heb. Vanaf nu kijk ik vooruit."

Van Aert komt woensdag de laatste keer in actie in het veld. "Woensdag start ik nog in Maldegem. Voor het eerst in drie jaar – op het WK na – niet in de regenboogtrui. Natuurlijk zal dat vreemd aanvoelen. Hoe raar het ook klinkt, het was een gewoonte geworden om dat truitje aan te hebben. Toch vind ik het ook speciaal."

Naar Spanje

"Ik start in Maldegem met een shirt waarin ik nooit eerder gereden heb en dat ik nadien in competitie ook niet meer zal dragen. Op die manier is Maldegem het ideale moment om Cibel-Cebon en de andere sponsors die mij de voorbije maanden hebben gesteund, op gepaste wijze te bedanken. Liefst met een degelijke prestatie."

De komende weken vertoeft Van Aert in Spanje. "Donderdag vertrek ik samen met Sarah naar Girona, waar we drie weken lang een huisje hebben afgehuurd. Het wordt een weekend om helemaal op mijn positieven te komen. Vanaf maandag begint de laatste rechte lijn naar de Omloop. Twee en een halve week in alle rust en anonimiteit hard werken met de bedoeling er begin maart meteen te staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties