Cofidis duidt al kopmannen en twee helpers aan voor de Tour, sprinter dreigt uit de boot te vallen

Cofidis duidt al kopmannen en twee helpers aan voor de Tour, sprinter dreigt uit de boot te vallen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Cofidis komt vaak in het nieuws als ploeg die naarstig op zoek is naar vers bloed voor volgend jaar, maar wil eerst nog scoren in de Ronde van Frankrijk. De helft van de Tourselectie ligt al vast. Of er nog plaats is voor Nacer Bouhanni, is zeer de vraag.

Bij Cofidis geloven ze immers meer in Christophe Laporte. Die reed onlangs enkele goede tijdritten, maar gaat vooral mee vanwege zijn goede sprint. Zijn kaart zal dus getrokken worden in de vlakke etappes. Daar bestaat geen enkele twijfel over.

HERRADA DE MAN IN VORM

Bergop rekent de ploeg op man in vorm Jesus Herrada. De Spanjaard won in de Ronde van Luxemburg twee ritten en het eindeklassement. In de Mont Ventoux Dénivelé Challenge klauterde hij eveneens naar de zege en reed hij Romain Bardet uit het wiel. Andere renners die al zeker zijn van hun plaats, zijn Nicolas Edet en Anthony Perez.

Na de nationale kampioenschappen zal de knoop doorgehakt worden over de andere geselecteerden. Die zullen dus op 1 juli kenbaar gemaakt worden. Met nog vier vrije plaatsen is er nog hoop voor Bouhanni, maar het is de vraag of er überhaupt voor hem een rol is weggelegd. Zeker aangezien Cofidis op het vlakke zo nadrukkelijk inzet op Laporte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties