Goffin is ook Italiaan in vorm de baas en gaat eerste finale van het jaar spelen

Goffin is ook Italiaan in vorm de baas en gaat eerste finale van het jaar spelen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het sprookje van David Goffin in Halle gaat gewoon door. Nadat hij afrekende met nummer vijf van de wereld Alexander Zverev, moest de Belgische nummer één het opnemen tegen Matteo Berrettini. Een minder klinkende naam, maar wel een man in vorm. Goffin legde ook hem over de knie.

Het kondigde zich zeker als een zware opdracht aan. Berretini (ATP-22) behaalde zijn hoogste positie ooit op de wereldrangschikking door vorige week het toernooi van Stuttgart te winnen. In de halve finales was ook goed te zien hoe dat kon: de Italiaan won in de eerste set meer dan tachtig procent van de punten op de eigen opslag.

GOFFIN DRINGT HET MEESTE AAN

Goffin counterde door ook zelf prima te serveren. Gevolg: er kwam een tiebreak aan. Goffin kwam 1-3 achter, maar zette de situatie nog vlotjes recht. In de loop van de tweede set kwamen er stilaan meer kansen voor de retourneerder, met Goffin die toch het meeste aandrong.

Berrettini werkte drie breakpunten weg en had in het volgende game zelf een kans om de opslag van Goffin af te nemen. Dat stond de Belg niet toe en bij 4-3 slaagde hij er zelfs in om zijn tegenstander de doodsteek toe te dienen. Vervolgens was het nog een kwestie van uit te serveren. Goffin won met 7-6 (7/4) en 6-3 en staat voor het eerst dit jaar in de finale van een ATP-toernooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties