IJzersterke Lampaert straffer dan alle specialisten en stunt met tijdritzege in Ronde van Zwitserland!

IJzersterke Lampaert straffer dan alle specialisten en stunt met tijdritzege in Ronde van Zwitserland!
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als het BK tijdrijden nog niet dé afspraak van het jaar was, dan is het dat nu helemaal. In de Ronde van Zwitserland heeft Yves Lampaert alvast laten zien dat hij er klaar voor is. Tussen allemaal toppers - zelfs wereldkampioen tijdrijden en superspecialist Dennis - reed Lampaert het snelst.

Onze landgenoot Enzo Wouters opende de tijdrit in Ulrichen. Met Tosh Van der Sande maakte een andere Belg iets opmerkelijks mee: hij stond voor een gesloten overweg. Het was de Nieuw-Zeelander Thomas Scully die de grote namen voor een mooie uitdaging stelde en verrassend sneller was dan Bohli.

Voor Lampaert was deze tijdrit al een test voor het BK tijdrijden en eentje die zeker onder de noemer geslaagd mag worden ondergebracht. De renner van Deceuninck-Quick.Step was zeer snel onderweg en zette bijvoorbeeld Soren Kragh Andersen al op 8 seconden aan het tussenpunt.

TOPPERS BIJTEN TANDEN STUK OP TIJD LAMPAERT

Lampaert bleef de pedalen vlot ronddraaaien, ging zelfs Sagan voorbij en zette ook aan de finsih een knaltijd neer. Dertien seconden deed hij beter dan Scully. Het bleek helemaal hoe denderdend de tijd van Lampaert was toen andere specialisten er hun tanden op stuk beten. King, Hirschi, Bevin: ze waren allemaal de mindere van de Belg.

LEIDERSTRUI BERNAL NIET IN GEVAAR

Het was nadien uitkijken naar de wereldkampioen tijdrijden, maar die was aan het tussenpunt zowaar twaalf seconden trager dan Lampaert. Bernal verloor daar twintig seconden ten opzichte van Dennis en was goed op weg om zijn leiderstrui te redden.

Dennis kon niet meer voor de kentering zorgen en eindigde pas als vijfde. Lampaert reed tot zijn eigen verbazing de beste tijd. Ook Tiesj Benoot deed het overigens zeer aardig en klimt naar de vierde plaats in het algemeen klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties