Robbie McEwen ziet zijn favoriet sterk presteren: "Een Tour zonder Froome is sowieso spannender"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Robbie McEwen tipt op Egan Bernal voor de Tour

Robbie McEwen ziet zijn favoriet sterk presteren: "Een Tour zonder Froome is sowieso spannender"
Foto: © photonews

Ook Robbie McEwen, twaalfvoudig ritwinnaar in de Ronde van Frankrijk, heeft zo zijn idee over de situatie van de klassementsmannen voor de Tour. De Australiër had Egan Bernal al langer met stip aangeduid. McEwen kijkt ook uit naar de prestaties van Wout van Aert.

"Ik denk al een tijdje dat Bernal de grote favoriet is. Al van voor Froome en Dumoulin hadden afgezegd. Bernal viel vlak voor de Giro en op dat moment dacht ik al dat hij in de Tour heel goed zou kunnen zijn. Een Tour zonder Froome is sowieso spannender", stelt McEwen bij Sporza. "Het is een goede zaak voor de kijkers, maar natuurlijk niet voor Froome zelf."

Het is een beetje zoeken naar favorieten 

UItgezonderd Bernal zijn er niet veel grote kanshebbers die al in uitstekende doen zijn. "Het is een beetje zoeken naar favorieten. Dat was het ook in 2008 en 2011 toen Carlos Sastre en Cadel Evans wonnen. Telkens was het heel spannend. Dat verwacht ik nu ook."

Namens België is het onder andere uitkijken naar Wout van Aert, die zijn debuut maakt in de Tour. McEwen sluit ritwinst niet uit. "Wout van Aert was super in de Dauphiné. Als hij dat vormpeil kan doortrekken, kan hij mooie dingen laten zien in de Tour."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties