Tiesj Benoot heeft nog grote doelen in 2019: "Dat zou een fantastisch afscheidscadeau zijn"

Tiesj Benoot heeft nog grote doelen in 2019: "Dat zou een fantastisch afscheidscadeau zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het moet voor Tiesj Benoot fijn zijn dat er stilaan duidelijkheid heerst over zijn situatie voor volgend seizoen. Zijn vertrek bij Lotto staat vast, een overgang naar Sunweb is bijna in kannen en kruiken. Maar eerst wil Benoot nog een Tourrit winnen en/of het Belgisch Kampioenschap.

Benoot onthult in HLN wat hij straks in de Ronde van Frankrijk wil bereiken. "Een etappezege. De witte jongerentrui winnen tegen Egan Bernal wordt quasi onmogelijk. Maar misschien kan ik ze wel even dragen. Dat zou mooi zijn. Volgend jaar kom ik niet meer in aanmerking in het wit."

SLOPEND BK

Eerst is er natuurlijk nog het BK in zijn eigen Gent. Wat zou Benoot daar graag de nationale driekleur veroveren. "En dan met die tricolore rondrijden in de Tour. Mooi. Er is voldoende Belgisch potentieel om er een slopende race van te maken. Weinig teams of renners zullen aansturen op een spurt. Voor mij zijn Vanmarcke, Gilbert en Stuyven de grote favorieten."

Bij Sunweb zouden ze wellicht ook graag hebben dat Benoot nationaal kampioen kan worden. "Waar ik in 2020 aan de slag ga, laat ik in het midden. Aan die ploeg zelf om daar mee naar buiten te komen. Ik heb het zeven jaar lang goed gehad bij Lotto. Daar wil ik graag voor bedanken. Met een titel of een Tourrit. Dat zou een fantastisch afscheidscadeau zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties