Tourwinnaar Bernal bezorgd over impact van dopinggevallen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Egan Bernal denkt dat Colombianen anders beken worden door dopingzondaars

Tourwinnaar Bernal bezorgd over impact van dopinggevallen
Foto: © photonews

Met een Tourzege op zijn 22ste zette Egan Bernal zich in het midden van de spotlights van de hele wielerwereld, maar zeker ook in zijn thuisland. Dat heeft op vlak van wielrennen wel met een aantal problemen te kampen. Bernal vreest voor het effect dat dit heeft op onder andere zijn eigen reputatie.

Er was Jarlinson Pantano die betrapt werd op het gebruik van EPO, de ploeg Manzana Postobon die er de stekker uittrok wegens dopinggevallen. Dat heeft volgens Bernal invloed op alle renners uit zijn land. "Het is moeilijk voor ons. Ons imago als Colombianen is aangetast door wat er gebeurd is", verklaart de Tourwinnaar bij Cyclingnews.

FEDERATIE TREFT GEEN SCHULD

Nochtans is de ronderenner van Team Ineos ervan overtuigd dat de Colombiaanse bond goed werk levert. "Er is verbetering. Er zijn nog altijd positieve dopingtests, maar niet alleen in Colombia, ook elders. Als er positieve resultaten naar buiten komen in Colombia, is dat omdat ze antidopingtests uitvoeren. Wat kan de federatie meer doen?"

FINANCIËLE MIDDELEN

Bernal wijst erop dat er ook een verschil is qua financiële middelen die voorhanden zijn. "Wij zijn geen derdewereldland, maar hebben ook niet het budget van landen als Frankrijk, Spanje of Italië. Ik denk dat ze een goede job doen met de middelen die ze hebben."

Hij vindt het geen probleem om zelf vaak getest te worden. "Het is normaal dat de winnaar van de Ronde van Frankrijk meer getest wordt dan de gemiddelde renner in Colombia."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties