Mathieu van der Poel stoomt gewoon door: zes op zes in de modder van Loenhout

Mathieu van der Poel stoomt gewoon door: zes op zes in de modder van Loenhout
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft ook in Loenhout nog eens uitgehaald. De wereldkampioen wachtte opnieuw een halfuur af, maar won toch voor de zesde keer op rij.

Donderdagavond waren de crossers nog actief in Diegem, vrijdagnamiddag werden ze alweer in Loenhout verwacht. Heel wat renners lieten de losse cross wel links liggen, maar Van der Poel tekende toch present. 

De Nederlandse wereldkampioen wachtte tot halfweg cross, maar plaatste dan toch zijn versnelling. Gianni Vermeersch, Felipe Orts en Ryan Kamp moesten Van der Poel laten rijden, zij streden voor de overige podiumplaatsen. 

Vermeersch mee op het podium

Want Van der Poel reed al snel een minuut weg van de rest, in de laatste ronde liet hij dat opnieuw zakken tot zo'n 40 seconden. Uiteindelijk kon Gianni Vermeersch de tweede plaats nog bemachtigen, al zat hij tegen de krampen aan. 

De Spanjaard Felipe Orts snoepte Ryan Kamp nog de derde plaats af, ver achter Mathieu van der Poel. De wereldkampioen won zo al voor de zesde keer dit seizoen, zaterdag wacht een nieuw duel met Van Aert en Pidcock in Hulst. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties