Van der Poel naast Boonen, Museeuw en Cancellara: vader Adrie onthult wat dat betekent

Van der Poel naast Boonen, Museeuw en Cancellara: vader Adrie onthult wat dat betekent
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel was de grote topfavoriet voor de Ronde van Vlaanderen en heeft het ook kunnen afmaken. Voor vader Adrie van der Poel was dat echter geen uitgemaakte zaak.

De druk was bijzonder groot op Mathieu van der Poel. Door het uitvallen van onder meer Wout van Aert en Jasper Stuyven kwam het volledige gewicht van de koers op de schouders van Alpecin-Deceuninck te liggen. 

Volgens Adrie van der Poel was het daarom ook moeilijk om te winnen voor zijn zoon Mathieu. "Misschien hebben de weersomstandigheden een handje geholpen, maar we moeten blij zijn met deze koers", zegt hij bij Sporza. 

De Ronde van Vlaanderen had volgens Adrie niet beter kunnen verlopen. "Ik denk dat zijn ploegmaats gedaan hebben wat ze moesten doen", ging vader Van der Poel nog verder. 

Van der Poel naast Boonen, Museeuw en Cancellara

Door zijn derde zege in de Ronde van Vlaanderen is Mathieu van der Poel nu samen recordhouder met onder meer Johan Museeuw, Tom Boonen en Fabian Cancellara, die ook drie zeges op hun palmares hebben. 

"Je wint niet zomaar al die koersen. Dat is een categorie renners van uitzonderlijke klasse op een specifiek gebied. Dat is mooi en iets waar Mathieu enkel van kon dromen. Hij moet er proberen zoveel als mogelijk van te genieten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties