Chris Froome reageert erg opgelucht én: "Ik begrijp meer dan wie ook de frustratie"

Redactie
| 19 reacties
Chris Froome reageert erg opgelucht én: "Ik begrijp meer dan wie ook de frustratie"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het salbutamol-dossier van Chris Froome is nu helemaal afgerond. De UCI heeft Froome vrijgesproken waardoor de Sky-renner toch aan de Tour mag deelnemen. De Keniaanse Brit reageerde erg opgelucht.

"Ik ben heel blij dat de UCI mij vrijgesproken heeft", liet Froome weten. "Deze beslissing is duidelijk een belangrijke zaak voor mij en het team, maar ook een belangrijk moment voor het hele wielrennen. Ik begrijp de geschiedenis van deze geweldige sport - goed en slecht. Ik heb mijn leiderspositie altijd zeer serieus genomen en ik doe de dingen altijd op de juiste manier."

Froome hield meteen zijn onschuld staande. "Ik heb er nooit aan getwijfeld dat deze zaak zou worden afgewezen om de eenvoudige reden dat ik wist dat ik helemaal niets fout heb gedaan. Ik lijd van kinds af aan astma, ik weet precies wat de regels over mijn astmamedicatie en ik gebruik mijn puffer alleen om mijn symptomen binnen de toegestane limieten te beheersen", citeert HNB de Sky-kopman.

Vertrouwelijk

Nochtans duurde het erg lang voor er een uitspraak kwam van de UCI. "Natuurlijk moest de UCI deze testresultaten van de Vuelta bekijken. Helaas bleven de details van de zaak niet vertrouwelijk, zoals zou moeten. Ik begrijp meer dan wie ook de frustratie over hoe lang de zaak aansleepte en de onzekerheid die dit heeft veroorzaakt."

"Ik ben blij dat het eindelijk voorbij is. Ik ben dankbaar voor alle steun die ik heb gekregen van het team en van vele fans over de hele wereld. De uitspraak van vandaag trekt een streep onder het hele verhaal. Het betekent dat we allemaal verder kunnen en focussen op de Tour de France", besluit Froomey

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties