Youngsters bij de profs in de Zesdaagse: "Vooral niet lossen en zich af en toe tonen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Youngsters bij de profs in de Zesdaagse: "Vooral niet lossen en zich af en toe tonen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met Robbe Ghys en Lindsay De Vylder rijden er twee piepjonge veulens mee in het hoofdevenement van de Gentse Zesdaagse. Koen Beeckman schat hun kansen in.

"Ze moeten vooral meedraaien en veel proberen leren", aldus topsportcoördinator Koen Beeckman aan Wielerkrant.be. "Ghys kan zich misschien eens tonen op de ronde of enkele kortere nummers. Op de langere disciplines is het vooral zaak om niet te lossen en misschien eens mee te glippen."

"Zelf rondes nemen in de ploegkoers is nog niet aan de orde." De Vylder kreeg de ervaren Lampater mee en staat aan de start van zijn tweede Zesdaagse. "Vorig jaar heeft hij veel leergeld betaald, hij was toen ook nog niet zo sterk."

Lindsay kan nu alles op koersen zetten

-Koen Beeckman

"Nu zitten zijn studies erop en wordt hij prof bij Sport Vlaanderen. Hij kan nu alles op het koersen zetten. Hij heeft iemand met ervaring mee die zeker ook met ambitie kan koersen. Vorig jaar liep het niet goed en durfde hij ook geen aanwijzingen geven aan zijn ploegmaat", sloot Beeckman af.

Dit jaar kan het alleen maar beter voor De Vylder dus, hij kreeg een ploegmaat mee waartegen je wel al eens iets kan zeggen. We zijn benieuwd of de youngsters iets kunnen tonen tijdens deze Zesdaagse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties