Jan Bakelants over de UCI: "Dat is hun huisstijl: ze hullen zich in stilzwijgen"

Jan Bakelants en de UCI dat gaat niet goed samen.

Jan Bakelants over de UCI: "Dat is hun huisstijl: ze hullen zich in stilzwijgen"
Foto: © photonews

In Extra Time Koers kwam Jan Bakelants aan het woord. Hij kwam nog eens terug op de 'bidonsaga' tijdens de Ronde van Vlaanderen en de rol van de UCI. Zoals steeds gaf hij ongezouten zijn mening.

De saga rond de bidon in de Ronde van Vlaanderen zindert nog na. Michael Schär werd uit de Ronde gezet nadat hij een bidon naar toeschouwers had gegooid. De Zwitser kreeg zondag al heel wat steun maar ook van de gasten in Extra Time Koers. Zo had Jan Bakelants een uitgesproken mening over dit en de UCI in het algemeen. 

"Dat is hun huisstijl: ze hullen zich in stilzwijgen", zegt Bakelants, die geen fan is van het hele organigram in de wielersport met de omstreden rennersvakbond CPA.

Er moet op op een andere manier gestemd worden voor een voorzitter bij de UCI maar ook het boetesysteem moet anders. "Het zijn kwesties van gezond verstand", argumenteert Bakelants. "Elke normaal denkende voorzitter zegt: wacht even, wat we hier beslissen klopt niet. Onder het mom van ecologie wordt de kassa van de UCI gespijsd. Ik vind: stop dat geld van de boetes in een groen fonds voor herbossing of sociaal verantwoorde projecten. Dan wil ik gerust een zware boete betalen na het weggooien van een bidon. Maar niet voor de vlucht in businessclass van UCI-voorzitter David Lappartient."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse

Nieuwste reacties