De Ketele en De Pauw reageren: "Iljo naar de spelen? De besten moeten gaan"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
De Ketele en De Pauw reageren: "Iljo naar de spelen? De besten moeten gaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dit beeld zien we niet in het Kuipje in Gent deze week. Ook niet die korte, maar krachtige tik met het voorwiel na een gewonnen sprint. Keisse is er niet bij en dus lijken De Pauw en De Ketele vrij spel te hebben.

“Ik begrijp dat Iljo zeer ontgoocheld is dat hij dit jaar door een blessure forfait moest geven, maar ik denk dat die gedwongen rust hem echt deugd kan doen", aldus De Ketele in Het Nieuwsblad.

"Die is al heel lang altijd maar aan het koersen. En dan die Zesdaagsen en dan wéér dat voorjaar... Zijn lichaam krijgt nu rust, ik denk dat hij daar in het voorjaar de vruchten van kan plukken.”

Aan ons om te bewijzen dat wij de beste zijn

-Moreno De Pauw

Keisse zou ook naar de Olympische Spelen willen. "Het is makkelijk om in de krant te verkondigen dat je graag op de Spelen wil rijden. Maar het moet ook kunnen, hé. Er zijn criteria waaraan moet worden voldaan. Er kan niet zomaar een ploeg aan de start staan."

Ze kunnen ook niet zomaar Boonen en Gilbert sturen, hé

-Kenny De Ketele

"De kans is groot dat het duo van de ploegkoers uit het team van de ploegenachtervolging moet komen. En er zal moeten worden deelgenomen aan wereldbekers en kampioenschappen. De gestuurde renners moeten ook genoeg punten achter hun naam hebben. Stel dat ze plots Tom Boonen en Philippe Gilbert willen sturen... Dat mag niet, hé", sluit De Ketele zijn betoog.

“Het is nog meer dan twee jaar tot Tokio. Het zal jaar per jaar moeten bekeken worden. Na Gent gaan we ­toewerken naar het WK in Apeldoorn eind februari", aldus De Pauw. "En natuurlijk gaan we voor de Spelen, zeker als duo voor de ploegkoers. Maar het is simpel: de besten moeten gaan. Het is aan ons om te bewijzen dat wij dat zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties