Baanwielrennen

Belgische baanwielrenners willen scoren op het EK: "Mikken op drie medailles"

Belgische baanwielrenners willen scoren op het EK: "Mikken op drie medailles"

Het EK in Glasgow is meteen de eerste kans om punten te sprokkelen in de kwalificaties voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. De Belgische delegatie mikt dus niet alleen op medailles, maar wil het vooral op alle vlakken erg goed doen.

“De volgende twee EK's, de WK's en de Wereldbekers tellen mee voor die kwalificaties. We willen ervoor zorgen dat we daarin een goeie start maken", geeft topsportcoördinator Koen Beeckman aan in een gesprek met Wielerkrant.be. Iedereen zal immers op de afspraak zijn. “We kunnen ons meteen meten met de sterkste Europese landen.”

België levert een erg sterke groep af voor dit EK. Er mag dus gehoopt en gerekend worden op medailles. “We mikken op drie medailles, alle beste zijn mee.” Met wereldkampioene Nicky Degrendele rijdt alvast een van de favorieten voor de keirin in het Belgische kamp en ook bij de ploegkoers bij mannen en vrouwen mag de lat hoog gelegd worden.

Op de weg is de conditie van Jolien en Lotte alvast goed -Koen BeeckmanDeel deze quote:

“In de groepsnummers komt daar uiteraard wat tactiek bij kijken en moet je soms wat geluk hebben. Jolien D'Hoore en Lotte Kopecky hebben met het WK en het vorige EK de laatste twee grote tornooien gemist. Ze zijn beide al Europees én wereldkampioen geweest.” Hij hoopt dus dat het deze keer opnieuw prijs is. “Op de weg is hun conditie alvast goed”, geeft Beeckman aan.

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws